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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  12/09/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  FITZGERALD, M.A.; BERGMAN, C.J.; RESURRECCION, A.P.; MOLLER, J.; JIMENEZ, R.; REINKE, R.F.; MARTIN, M.; BLANCO, P.; MOLINA, F.; CHEN, M.-H.; KURI, V.; ROMERO, M.V.; HABIBI, F.; UMEMOTO, T.; JONGDEE, S.; GRATEROL, E.; REDDY, K.R.; BASSINELLO, P.Z.; SIVAKAMI, R.; RANI, N.S.; DAS, S.; WANG, Y.J.; INDRASARI, S.D.; RAMLI, A.; AHMAD, R.; DIPTI, S.S.; XIE, L.; LANG, N.T.; SINGH, P.; PORO, D.C.; TAVASOLI, F.; MESTRES, C.
Afiliación :  BLANCO BARRAL, PEDRO HORACIO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; MOLINA CASELLA, FEDERICO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Addressing the dilemmas of measuring amylose in rice.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Cereal Chemistry, 2009, v. 86, no. 5, p. 492-498.
ISSN :  0009-0352
DOI :  10.1094/CCHEM-86-5-0492
Idioma :  Inglés
Contenido :  Amylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so.
Thesagro :  AMILOSA; ARROZ; CALIDAD CULINARIA.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT100039 - 1PXIAP - DDPP/Blanco/Arb/2009/1

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1.Imagen marcada / sin marcar CLAVIJO, F.; CURLAND, R.D.; ROMAN-REYNA, V.; DILL-MACKY, R.; PEREYRA, S.; SIRI, M.I. Caracterización de especies del género Xanthomonas patógenas de trigo en Uruguay. In: Sociedad Uruguaya de Fitopatología Jornada Uruguaya de Fitopatología, 6., Jornada Uruguaya de Protección Vegetal, 4., 21-22 octubre, 2021, Montevideo, Uruguay. Libro de resúmenes. Montevideo (UY): Sociedad Uruguay de Fitopatología (SUFIT), 2021. p. 31. Financiamiento: Proyecto de Investigación Fundamental Fondo Clemente Estable (ANII); Programa Grupos de Investigación I+D de CSIC.
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; DILL-MACKY, R. Colonization and Inoculum Production of Gibberella zeae in Components of Wheat Residue. Cereal Research Communications, v. 33, n.4, p. 755-762, 2005.
Tipo: Artículos Indexados
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; DILL-MACKY, R. Colonization of the residues of diverse plant species by Gibberella zeae and their contribution to fusarium head blight inoculum. Plant Disease, v. 92, n. 5, p. 800-807, 2008. Article history: Published Online:4 Apr 2008.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : A - 1
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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4.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; GARMENDIA, G.; CABRERA, M.; VERO, S.; PIANZZOLA, M.; DILL-MACKY, R. Control biológico de la fusariosis de la espiga de trigo y cebada: resumen. In: TALLER URUGUAYO SOBRE PRODUCCIÓN DE AGENTES MICROBIANOS DE CONTROL BIOLÓGICO, 1., 2006, La Estanzuela, Colonia, UY. Notas del taller y resúmenes de las presentaciones. La Estanzuela: INIA/AgRESEARCH, 2006. p. 12.
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Imprime registro en el formato completo
5.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; GARMENDIA, G.; CABRERA, M.; VERO, S.; PIANZZOLA, M.; DILL-MACKY, R. Control biológico de la Fusariosis de la espiga de trigo y cebada.(Biological control of fusarium head blight of wheat and barley). Agrociencia (Uruguay), v. 9, p. 337-343, 2005.
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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6.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; DILL-MACKY, R. Fusarium species recovered from wheat and barley grains in Uruguay, pathogenicity and deoxynivalenol content. [Especies de Fusarium recuperadas de granos de trigo y cebada en Uruguay, patogenicidad y contenido de deoxinivalenol]. Agrociencia Uruguay, 2010, v. 14, no. 2, p. 33-44 Article history: Recibido 18/8/09 // Aceptado 27/8/10.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas NacionalesCirculación / Nivel : B - 5
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
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7.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; DILL-MACKY, R. Fusarium species recovered from wheat and barley grains in Uruguay, pathogenicity and deoxynivalenol content. [Special Issue 25 Years Agrociencia]. Plant Biology. Agrociencia Uruguay, 2022, vol. 26, NE2, e1100. doi: https://doi.org/10.31285/AGRO.26.1100 -- OPEN ACCESS. Article history: Published 21 July 2022. -- Special Issue 25 Years Agrociencia -- License: This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ )
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas NacionalesCirculación / Nivel : Nacional - --
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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8.Imagen marcada / sin marcar CLAVIJO, F.; CURLAND, R.D.; CROCE, V.; LAPAZ, M.I.; DILL-MACKY, R.; PEREYRA, S.; SIRI, M.I. Genetic and phenotypic characterization of Xanthomonas species pathogenic of wheat in Uruguay. Phytopathology, March 2022, vol. 112 (3): 511-520. Doi: https://doi.org/10.1094/PHYTO-06-21-0231-R Article history: Accepted for publication/ Posted online on 12 Aug 2021, First Look.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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9.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; DILL-MACKY, R.; SIMS, A. Survival and inoculum potential of Fusarium graminearum on wheat residues.[Resumen]. Phytopathology, v. 90:S60, 2000. 10 p. (Publication no. P-2000-0427-AMA).
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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10.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, S.; DILL-MACKY, R.; SIMS, A. Survival and inoculum production of Gibberella zeae in wheat residue. Plant Disease, v.88, n. 6, p. 724-730, 2004.OPEN ACCESS. Article history: Accepted for publication 10 March 2004.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : A - 1
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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11.Imagen marcada / sin marcar DILL-­MACKY, R.; PEREYRA, S.; BERGSTROM ,GC.; HOFGAARD, I. The role of cultural practices in the control of fusarium head blight of wheat and other cereals. In: International Symposium on Fusarium Head Blight, 5o., International Workshop on Wheat Blast, 2o.,Florianópolis, SC, Brazil,2016. p.80. K10: Session 4-Epidemiology and Management.
Tipo: Abstracts/Resúmenes
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